Erkenning van opleidingen

EDUCAM heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan opleidingen en diensten. Bepaalde opleidingen worden niet door EDUCAM zelf georganiseerd maar komen wel in aanmerking voor een EDUCAM-erkenning.

Als bepaalde voorwaarden vervuld zijn, krijgt de opleiding een EDUCAM-erkenning, zodat u het vormingskrediet kunt genieten.

Voorwaarden EDUCAM-erkenning

Beantwoordt uw opleiding aan de voorwaarden? Ontdek het hier..

Hoe gaat u tewerk?

Vanaf 06/07/2016 vereenvoudigt EDUCAM de procedure voor de erkenningsaanvragen en verhogen we de beveiliging van uw gegevens met een nieuwe online service. 

 1. Reserveer rechtstreeks bij de opleidingsoperator een plaats in de opleidingssessie van uw keuze.
 2. De toegang tot de erkenningsaanvragen is beveiligd. U ontvangt een gebruikersnaam en creëert een wachtwoord, die u vervolgens bij elke nieuwe aanvraag kunt gebruiken. 

  Hebt u uw toegangscodes al ontvangen en uw account al geactiveerd? 
  Zo ja, ga naar punt 3.

  Wilt u een toegang voor uw bedrijf ontvangen?
  Vul één keer een formulier in met de gegevens van uw bedrijf. We bezorgen u uw nieuwe gebruikersnaam en een link per e-mail binnen de 48 uur, waarna u uw wachtwoord kunt creëren. Voor uw eerste erkenningsaanvraag voorziet u dus twee dagen voordat de opleiding van start gaat. Vraag uw toegang nu hier.

  Om uw erkenningsaanvraag in te kunnen dienen, moet u één keer de account van uw bedrijf activeren via de link die EDUCAM u per mail bezorgt. Bekijk hier de tutorial over "hoe inloggen en starten?".
   
 3. Ga daarna naar MYEDUCAM en voer uw persoonlijke toegangscodes in.
 4. Vervolledig alle velden in het formulier om uw erkenningsaanvraag in te dienen.
 5. Bevestig uw aanvraag. In uw mailbox krijgt u onmiddellijk de bekende formulieren die u afdrukt, laat invullen en ondertekenen.
 6. Tijdens de opleiding vermeldt u de opleidingsdatum/-data en de voornamen en namen van de deelnemers. Laat de aanwezigheidslijst door de lesgever ondertekenen en plaats de stempel van de opleidingsoperator op het formulier.
 7. Stuur de correct ingevulde documenten met de handtekening van de lesgever en de stempel van de opleidingsoperator terug naar EDUCAM binnen de 10 dagen na het einde van de opleiding.

Samengevat...
 1. Ik reserveer mijn opleiding.
 2. Ik maak mijn gebruikersnaam en mijn wachtwoord klaar.
 3. Ik ga naar MYEDUCAM.
 4. Ik vul mijn erkenningsaanvraag in.
 5. Ik krijg de documenten voor de opleiding onmiddellijk via e-mail terug.
 6. Ik vervolledig de documenten en laat ze door de lesgever ondertekenen op de dag van de opleiding.
 7. Ik bezorg de ingevulde documenten binnen de 10 dagen na de opleiding aan EDUCAM terug.
Ontdek de nieuwe service in onze tutorialfilm.

Vul hier uw erkenningsaanvraag in.

Welke zijn de voordelen van deze nieuwe online service? 

 • De aanvragen worden onmiddellijk online afgehandeld. De termijn van 5 dagen voor de opening van een dossier vervalt bijgevolg. Een "last-minute" erkenningsaanvraag wordt dus mogelijk.
 • De documenten die u voor de erkenning van uw opleiding moet vervolledigen en ons terugbezorgen, krijgt u onmiddellijk in uw mailbox. De opleidingscodes worden er al vooraf op vermeld. U hoeft ze alleen nog af te drukken, er de opleidingsdata en de naam (namen) van de deelnemer(s) op te vermelden en ze te laten ondertekenen. Vergeet niet om ze ons binnen de 10 dagen na de opleiding terug te bezorgen.
 • Het formulier is korter en eenvoudiger. Geen tijdverlies meer: uw tussenkomst in de verwerking van de aanvraag wordt tot een minimum beperkt!
 • De opleidingen die u voor volgend jaar voorziet, kunt u dit jaar al aanvragen.

Ontdek de nieuwe service in onze tutorialfilm.

Een vraag? Meer info?

 • Raadpleeg hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.
 • Met vragen over de nieuwe online service of het gebruik ervan belt u naar 02 778 63 30 of mailt u naar info@educam.be.