Consumentenkrediet: een onmisbare hefboom voor uw verkoop

Tussenpersoon in consumentenkredietDe aankoop van een voertuig vormt een zware investering. Bijgevolg wordt er dikwijls een lening aangegaan om er de betaling van te spreiden. Dankzij die lening hoeft men het voertuig niet helemaal met eigen kapitaal te bekostigen of kan men er een hoger budget voor vrijmaken. De huidige rentevoeten zijn laag en hebben bijgevolg ook een gunstig effect op uw verkoop. Het consumentenkrediet biedt de klant een globale financiële oplossing én versnelt uw business. Het is onbetwistbaar een volwaardig element van het verkoopproces.

Hoe het correct aanbieden?

Sinds 1 mei 2017 moeten alle tussenpersonen in consumentenkrediet erkend zijn bij de FSMA (Autoriteit voor financiële diensten en markten). Dit betekent dat elke persoon die een krediet bespreekt met een klant (manager, verkoper, receptionist enz.) moet beschikken over de accreditatie "Persoon in Contact met het Publiek". Die wordt uitgereikt aan wie geslaagd is voor een examen over de vereiste beroepskennis voor de bemiddeling in consumentenkredieten.

Wij zorgen voor alles!

Dankzij een volledige begeleiding op maat van de autosector bereidt EDUCAM u op het examen voor, bezorgen we u de vereiste didactische hulpmiddelen en reiken we u de certificaten uit. Zo hebt u maximaal kans om te slagen. Klik hier voor meer info over de opleiding.

Bovendien geniet u gunstige prijzen die voorbehouden zijn aan bedrijven uit de EDUCAM-sectoren. Voor deze ondernemingen bedraagt de prijs 380 € (in plaats van de publieke prijs van 505 €).

Waarom ons programma volgen?

 • De deelnemer volgt een formule "Blended learning", met inbegrip van: een digitaal handboek, toegang tot een e-learning en een coaching met een beperkte groep door een gespecialiseerde lesgever. Gezien de juridische materie verhoogt deze aanpak de slaagkansen sterk en de cijfers bewijzen dit! Het slaagpercentage bedraagt 88 % (*) in plaats van 35 % zonder opleiding. Ontdek hier wat het volledige programma omvat.
  (*) Gemiddeld slaagpercentage van 200 kandidaten na het volgen van het EDUCAM-programma 
 • EDUCAM is erkend door de FSMA (Autoriteit voor financiële diensten en markten) als examencentrum en werkt samen met de Febelfin Academy, het opleidingsinstituut van de financiële sector. Wie voor het examen slaagt krijgt een attest van de FSMA.
 • U kunt het examen in uw buurt afleggen, in één van onze Training Centers, bijvoorbeeld in Lokeren, Woutersbrakel of Luik.
 • U geniet een voordeeltarief als uw bedrijf tot de EDUCAM-sectoren behoort.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor kredietbemiddelaars in consumentenkrediet:

   • Distributieverantwoordelijke: elke natuurlijke persoon behorend tot de leiding van een kredietbemiddelaar of elke werknemer in dienst van een dergelijke persoon, die de facto de verantwoordelijkheid heeft voor de kredietbemiddelingswerkzaamheid of hierop toezicht uitoefent.
   • Persoon in Contact met het Publiek: de andere personen bij een kredietbemiddelaar die, op welke wijze dan ook, in contact staan met het publiek met het oog op het voorstellen van kredietovereenkomsten of hierover informatie verstrekken.   

Ontdek onze andere producten

De module "Tussenpersoon in consumentenkrediet" is de eerste van een reeks modules over de financiële aspecten van een autobedrijf. Er zijn ook nog andere producten beschikbaar: klik hier.

De aankoop van een voertuig vormt een zware investering. Bijgevolg wordt er dikwijls een lening aangegaan om er de betaling van te spreiden. Dankzij die lening hoeft men het voertuig niet helemaal met eigen kapitaal te bekostigen of kan men er een hoger budget voor vrijmaken. De huidige rentevoeten zijn laag en hebben bijgevolg een gunstig effect op uw verkoop. Het consumentenkrediet biedt de klant een globale financiële oplossing en versnelt uw business. Het is onbetwistbaar een volwaardig element van het verkoopproces.