Mentoropleiding "werkplekleren"

Als werkgever ben je onlangs erkend voor het duaal leren. Door het aanbieden van een werkplek in jouw bedrijf help je jongere om hun opleiding in het secundair onderwijs te vervolmaken, bereid je hen voor op de arbeidsmarkt en leid je mee de werknemers van de toekomst op. Als werkgever ben je dus een onmisbare schakel!

Je hebt ook een mentor aangeduid die voor de opleiding en begeleiding van je jongere in je bedrijf zal verzorgen. Hij/zij speelt een erg belangrijke rol die heel wat vaardigheden vergt. Om zich optimaal voor te bereiden is het voor de actoren uit onze sectoren dan ook een voorwaarde dat hij/zij de opleiding "werkplekleren" volgt. Deze opleiding is gratis en enkel beschikbaar voor werknemers van de auto- en aanverwante sectoren:

  • PC 112 - Garagebedrijf
  • PC 149.02 - Koetswerk
  • PC 149.04 - Metaalhandel
  • PC 142.01 - Terugwinning van metalen

Raadpleeg hier de gedetailleerde opleidingsfiche.

Mentorkorting

Als werkgever kan je een vermindering van 800 € genieten voor de "mentor" die de opleiding heeft gevolgd en die je inzet om je jongere te begeleiden. Het aantal mentors waarvoor je een vermindering kan krijgen is beperkt en hangt af van het aantal begeleide jongeren.

Meer info over de berekening van de korting.

Je kan de doelgroepvermindering vragen vanaf het kwartaal van indiensttreding tot en met het kwartaal van uitdiensttreding (Dimona/DmfA-jongeren) of voor elk kwartaal dat in de geldigheidsperiode ligt van de overeenkomst(en) met de betrokken onderwijs- of opleidingsverstrekker (niet-Dimona-stagiairs).

Opleidingskalender:

25/11/2020 - 3 Square Village Zwijnaarde

18/12/20 - EDUCAM Kontich

Passen deze data niet?
Schrijf je in op één van onze wachtlijsten:
Kontich
Zwijnaarde
Beringen