In de kijker: Logis, hét opleidingscentrum voor logistiek

Een medewerker die met de heftruck of reachtruck moet leren rijden? Dan kan je terecht bij Logis. Het opleidingscentrum in Limburg werkt samen met EDUCAM. En dat heeft heel wat voordelen voor jou.

Twee moderne opleidingscentra met binnen- én buitenruimte, heftrucks, reachtrucks, stapelaars, elektrotranspalletten, een schaarhoogwerker, rolbruggen … Logis kan uitpakken met state-of-the-art infrastructuur om logistieke medewerkers de beste opleidingen te geven. ‘En wil onze klant toch nog specifieker materiaal, dan huren we dat’, zegt algemeen directeur Gery Daniëls.

Bijzonder populair zijn de vijfdaagse basisopleidingen heftruck en reachtruck, en de driedaagse vervolmakingscursus. En Logis geeft ook trainingen bij de klanten zelf.

‘We hebben heel wat grote klanten – denk aan Carglass, Stanley Black & Decker, Bergerat Monnoyeur – maar ook kleinere bedrijven die bijvoorbeeld maar één medewerker willen opleiden, kunnen bij ons terecht’, vertelt Annemie Breuls, directiesecretaresse en kwaliteitsverantwoordelijke. 

Safety first

Alle instructeurs bij Logis hebben minstens tien jaar ervaring op de werkvloer en worden op regelmatige tijdstippen geëvalueerd en bijgeschoold. Daardoor kunnen ze cursisten perfect inschatten en verder opleiden en bijsturen.

De eerste prioriteit in de opleidingen is veiligheid. ‘We zien al eens dat bijvoorbeeld carrossiers zelf zonder opleiding met een heftruck gaan rijden. Maar als je geen laadstapeldiagram kan aflezen kan je met een zware lading voorovervallen of zijwaarts kantelen. Opleiding is echt een must.’ 

Logis hecht daarnaast ook veel belang aan innovatie. Zo gebruikt het opleidingscentrum nu een Virtual Reality reachtruck om kandidaten te screenen. Want opleidingen kosten tijd en geld. En zeker bij heftruckopleidingen blijkt een kandidaat soms halverwege de opleiding toch niet geschikt: angst, geen goede oog-handcoördinatie … Een eerste screening met Virtual Reality vermindert alvast de uitval. Logis past het systeem al toe in de interimsector en in scholen met een logistieke richting.

Kostprijs minimaal

Je personeel naar Logis sturen hoeft niet veel te kosten. Via EDUCAM kan je premies en terugbetalingen aanvragen. Combineer je dat met het Vlaams Opleidingsverlof, dan is de kost minimaal. 

Logis bezorgt de nodige documenten aan EDUCAM. Dat betekent amper administratie voor jou. 

Interesse in een opleiding bij Logis?