De motivatie in uw bedrijf een boost geven

U wil uw onderneming steeds aantrekkelijk maken en uw talent aan boord houden, ongeacht de structuur van uw bedrijf. Weet u niet waar te beginnen of heeft u andere katten te geselen? Ontdek dan de proactieve begeleiding van EDUCAM.

Na de opleidingen

Opleidingen maken deel uit van uw strategie. Maar wat is uw HR-actieplan voor de preventie van stress en burn-out? Slaagt uw organisatie erin om zijn medewerkers te helpen om om te gaan met de druk? Hen weerbaarder en daadkrachtiger te maken zodat ze zich elke dag opnieuw met een goed gevoel inzetten op het werk? Of wil je hier graag verandering in brengen?

"De stress die medewerkers ervaren wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan duidelijkheid over hun dagelijkse activiteiten, en hun job. Daarom leiden we bijvoorbeeld HR-verantwoordelijken op en begeleiden we ze bij de concrete omschrijving van de functies."

Yannis De Swert, Soft Skills Consultant bij EDUCAM

Kenniscentrum en kerncijfers

Wat zijn de HR-tendensen op de arbeidsmarkt? Waar krijgt u snel raad? "Het is niet altijd eenvoudig om een consequent budget voor opleidingen of een compleet preventieprogramma voor te stellen aan het management. Als kenniscentrum publiceert EDUCAM online belangrijke informatie, zodat u de nood voor een budget kan rechtvaardigen aan de hand van kerncijfers", bevestigt Yannis De Swert.

Toolbox, zei u?

Om managers, HR-verantwoordelijken, training managers en preventieadviseurs te helpen hun medewerkers te motiveren en te betrekken, "hebben we een gebruiksvriendelijke toolbox samengesteld, met daarin modellen voor documenten zoals evaluatieformulieren, fiches met geheugensteuntjes voor het geven van feedback of sensibiliseringsposters over veiligheid om op te hangen in het bedrijf. U heeft alles binnen handbereik!" preciseert Yannis De Swert.

Werkbaar en wendbaar werk, dat is voor grote bedrijven

Niet waar! Een klimaat creëren waarin werknemers aangemoedigd worden om het beste van zichzelf te geven is in het voordeel van zowel kleine als grote bedrijven. Op het terrein komt Yannis De Swert regelmatig ondernemers tegen die vinden dat de problemen in verband met werkbaar en wendbaar werk voorbehouden zijn voor de belangrijke spelers op de markt. "Het is zeker realistisch om deze zaken stap voor stap aan te pakken dankzij een vereenvoudigd actieplan. In dit stadium moet actie ondernomen worden."

5 adviezen voor werkbaar en wendbaar werk 

  • Besteed bijzondere aandacht aan eerstelijnsverantwoordelijken
  • Voorzie veranderingen in de taakverdeling en stimuleer autonomie
  • Varieer in opleidingsmethoden
  • Denk aan het fysieke herstel van de werknemers
  • Creëer een positief kader voor iedereen: kies voor werkbaar werk!

Interesse? We helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Werkbaar werk