E-Drive Tour: erkenning van betrouwbaarheid en expertise van EDUCAM in e-bikesector

De E-Drive Tour is een Europees educatief project rond e-mobiliteit, gericht op ingenieursstudenten van Europese hogescholen en universiteiten. De Belgische projectpartner eZee Bike koos EDUCAM voor het geven van het opleidingsgedeelte over elektrische fietsen. Een mooie erkenning voor de kwaliteit van onze e-bikeopleidingen. Maar ook goed nieuws voor de fietstechnicus hier te lande: dit project heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe modules in het e-biketraject, én een terugkomdag voor fietstechnici die ons traject al hebben gevolgd.

Inhoudelijke uitbreiding opleidingstraject e-bike wapent fietstechnici voor toekomst

In september vorig jaar volgden 11 internationale studenten in het kader van de E-Drive Tour het e-biketraject bij EDUCAM in Lokeren. Het was de bedoeling dat de deelnemers aan het einde van dit uitgebreide traject alle technische en praktische aspecten van de elektrische fiets volledig onder de knie zouden hebben. Omdat het traject over 10 dagen gespreid was, hebben de specialisten bij EDUCAM de opleiding inhoudelijk nog dieper en grondiger uitgewerkt. Daardoor is het bestaande e-biketraject verder uitgebreid met een extra module.

“Ik kan de e-biketraining van EDUCAM ten zeerste aanraden. Alle theoretische en praktische lessen zijn zo goed gedaan dat je na deze opleiding alleen nog maar aan de slag moet en je bent meteen een pro in e-bikes.”

Pavel Alex, deelnemer e-bikes traject, E-Drive Tour

Het feit dat EDUCAM werd gekozen voor het opleidingsluik rond e-bikes is een bewijs van de kwaliteit van ons opleidingstraject”, verduidelijkt Hans Allaert, Technical Training Coordinator en Lead Trainer e-bikes bij EDUCAM. “Dankzij dit project hebben we de kwaliteit nog verbeterd. De fietstechnicus die bij ons de opleiding volgt mag er zeker van zijn dat hij alle ins en outs van de elektrische fiets kent, zelf defecten kan opsporen, diagnosticeren en oplossen. En hij is ook mee met de nieuwste technische ontwikkelingen. Geloof me, dat zijn vaardigheden die met de dag belangrijker gaan worden en fietstechnici wapenen voor toekomstige uitdagingen.

Reloaded-sessies: even de kennis herladen

Dankzij het E-Drive project heeft EDUCAM zijn expertise rond elektrische fietsen verder uitgebouwd. Expertise die de organisatie graag met de sector wil delen.  Daarom organiseren wij vanaf dit najaar speciale ‘reloaded’-sessies: dit zijn terugkomdagen voor fietstechnici die eerder al ons volledige e-biketraject hebben gevolgd.  De bedoeling is om de opgedane kennis op te frissen. Zijn er bepaalde problemen die de deelnemers nog hebben bij het uitvoeren van metingen? Zijn er bepaalde aspecten waar ze nog wat dieper op willen ingaan of nieuwe technische ontwikkelingen die extra aandacht verdienen? Kortom, een opfrissingscursus van één dag waarmee je kennisbatterij weer helemaal wordt herladen en je weer helemaal up-to-date bent als fietstechnicus.

Wil je een e-bikeopleiding volgen of ben je toe aan een reloaded-sessie? Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons!