Haal meer winst uit tweedehandswagens!

Een zakelijke training én concreet businessadvies waarmee autobedrijven de rentabiliteit van hun tweedehandsverkoop kunnen verbeteren: dat is exact wat je mag verwachten van het nieuwe programma “Rendement verbeteren met tweedehands” van EDUCAM. 

Corona, grondstoftekorten, de oorlog in Oekraïne: dé ideale ingrediënten voor de perfecte storm die de autosector nu doormaakt. En dus kijken autobedrijven hoe ze nieuwe of extra business kunnen genereren. Je gamma uitbreiden met een aanbod tweedehandswagens kan een goede strategie zijn. Maar dat vraagt een goed onderbouwde aanpak op basis van concrete cijfers. Hoe je dat precies moet doen, kan je leren bij EDUCAM. Ben je al actief op de tweedehandsmarkt, en wil je de rentabiliteit van je bedrijf verhogen? Ook dan is dit een aanrader.

Zakelijke keuzes op basis van cijfers

Met deze nieuwe opleiding ondersteunt EDUCAM autobedrijven - concessiehouders, multimerkgarages, dealers, invoerders - die occasies in hun aanbod willen integreren en/of hun tweedehandsactiviteit rendabeler willen maken. Er komt wel wat kijken bij de verkoop van tweedehandswagens, organisatorisch én zakelijk. Welke kosten neem je mee in de prijszetting? Hoelang mag een auto in de garage staan voordat hij verlies maakt? Welk type dealer wil je zijn? Eén of meerdere merken of focus je op bepaalde voertuigtypes? Vanaf hoeveel verkochte auto’s ben je break-even?

“De opleiding zoomt in op die facetten”, zegt Yannis De Swert, Manager Business Training bij EDUCAM. “Let op: het is geen verkoopstraining! We focussen op het zakelijke, op de cijfers: prijszetting, kostenberekening, omzet en winstmarges. Meten is weten. We leren ondernemers en salesmanagers ook hoe ze gefundeerde beslissingen kunnen nemen voor de (verdere) uitbouw van hun business op basis van KPI’s, cijfers en data. Kortom, het hele businessverhaal inclusief strategie, logistieke organisatie, marketing, ... Wij willen ondernemers helpen om van de tweedehandsafdeling een echt profitcenter te maken.”

Eerstehands advies voor tweedehandsmarkt

Vandaar ook het belangrijk adviesgedeelte in de opleiding waarvoor we samenwerken met zeer ervaren experten uit de sector. “We lichten de bedrijfsprocessen bij de deelnemers grondig door”, zegt Silvio Grandelis, consultant en trainer bij EDUCAM.  “Zo krijgen ze een goed beeld van al die processen, hun werking en impact. Ideaal om te zien wat effectief werkt, wat best verandert, en wat beter kan. Deze business scan is nieuw in het opleidingsaanbod van EDUCAM. Deelnemers krijgen een objectief beeld van hun onderneming. Ze kijken vanop afstand naar hun dagelijkse activiteiten om van daaruit hun businessplan verder te ontwikkelen.”

Extra business genereren via de tweedehandsmarkt?

Ik wil meer info over de opleiding "Rendement verbeteren met tweedehands"