InnoVET2022: Didactische meet- en testpanelen voor elektrische fietsen

Waar gaat het over?

De fietssector boomt de laatste jaren met de focus op elektrische fietsen. Dit maakt dat de huidige en toekomstige werknemers hiervoor moeten opgeleid worden. Rond dit thema is een project ingediend door Don Bosco Hoboken. Samen met enkele scholen en Diagnosecar zet EDUCAM zijn schouders onder dit project om didactisch diagnosemateriaal te ontwikkelen. Het project krijgt ook de steun van invoerders en fabrikanten van elektrische fietsen.

Drie panelen met verschillende technologieën

Er worden 3 panelen ontwikkeld. Elk paneel wordt opgebouwd met materiaal van een andere fabrikant en dus een andere technologie. Het eerste paneel zal toelaten een basisdiagnose te stellen en de instellingen aan de fietscomputer aan te leren. Het tweede paneel is gericht op het halfautomatisch aandrijfsysteem en het derde op een volautomatische sturing. Op deze systemen kunnen meet- en diagnoseoefeningen uitgevoerd worden en bestaat de mogelijkheid om door foutsimulatie competenties aan te leren.

Train-the-trainer programma voor leraren

Na het ontwikkelen van de panelen zullen de leraars de kans hebben om een train-the-trainer te volgen waarin ze leren werken met het materiaal. Op Electude wordt een platform ter beschikking gesteld om e-learningmodules te ontwikkelen. Na afloop van het project zullen de panelen en de ontwikkelde materialen in het circuit van Diagnosecar beschikbaar zijn voor alle scholen die fietsopleidingen programmeren.

Partners