Vrouwen houden 'ook' van auto's

De kans om clichés te doorbreken

Hoewel blijkt dat er op het vlak van acceptatie van vrouwen in de autosector wel vooruitgang wordt geboekt, bemoeilijken het huidige mannelijke imago van de autoberoepen en de bestaande stereotypen de integratie van vrouwen in de garagesector. Nochtans zijn er heel wat voordelen bij het aanwerven van een vrouw in uw garage.

Wat zijn de voordelen bij het aanwerven van vrouwen?

Vrouwen moeten bijvoorbeeld meer voor hun plaats knokken en zijn daardoor vaak heel vaardig en betrokken. Ze zijn communicatief, klantgericht, goed in samenwerken en hebben oog voor detail, netheid  en veiligheid. Er zijn zelfs klanten die wegens deze competenties verkiezen om door een vrouw bediend te worden. De vrouwen zelf hebben er ook baat bij. Net omdat het voor hen moeilijk is, halen ze meer voldoening uit hun werk en groeit hun zeflvertrouwen, wat zich vervolgens ook positief weerspiegelt in hun prestaties.

 

 

Wat kan deze studie u bijbrengen?

De studie biedt inzicht in de leefwereld en de beleving van vrouwen in technische beroepen in de garage- en koetswerksector. U krijgt een overzicht van bestaande of mogelijke oplossingen om dit cliché te doorbreken en er als werkgever alleen maar voordelen uit te halen.