Koetswerkherstellers met kennis van zaken onderscheiden zich in elektrificatiegolf

Dé trend in autoland is ongetwijfeld de toenemende populariteit van elektrische (en hybride) voertuigen. Als carrossier heb je ongetwijfeld zelf gemerkt hoezeer de komst en doorbraak van deze nieuwe technologie jouw vak heeft veranderd. Deze elektrificatie vraagt nieuwe en andere kennis en competenties, die noodzakelijk zijn voor elk carrosseriebedrijf dat zich wil onderscheiden in het veranderende landschap van koetswerkherstellingen. EDUCAM biedt een aantal gerichte opleidingen waarmee koetswerkherstellers hun vaardigheden kunnen uitbreiden en succesvol kunnen zijn en blijven in een snel veranderende sector.

  • Diagnosetechnicus carrosserie: probleemoplossend vermogen versterken

Moderne auto’s zitten boordevol elektronische snufjes. Denk maar aan de vele rijhulp- en veiligheidssystemen, waardoor het koetswerk is volgepropt met sensoren, bedrading en andere cruciale elektronica. Uiteraard is het essentieel dat al die systemen ook weer perfect functioneren na een herstelling. Vaak is het nodig om een afspraak te maken bij een garage om deze cruciale stap uit te voeren.

Met dit opleidingstraject haal je je eigen carrosserie diagnosetechnicus in huis, en kan je er zelf voor zorgen dat alle veiligheidssystemen volledig in orde zijn na de carrosserieherstellingen. Dat minimaliseert de downtime van het voertuig, tot grote tevredenheid van de klant.

  • Veilig werken aan HEV’s

Wie aan een HEV werkt, moet verplicht een HEV-certificaat op zak hebben. Dat is voorzien in de CAO. Werkgevers zijn immers verantwoordelijk voor de veiligheid van hun personeel. Elektrische voertuigen brengen nieuwe veiligheidsuitdagingen met zich mee vanwege de hoge spanningen die in hun systemen worden gebruikt. Het is van vitaal belang dat koetswerkherstellers zich bewust zijn van de specifieke veiligheidsprocedures en voorzorgsmaatregelen om aan deze voertuigen te werken. Het certificerende HEV-opleidingstraject van EDUCAM bestaat uit verschillende niveaus naargelang de taken die de koetswerkhersteller moet uitvoeren. Met deze opleiding kunnen koetswerkherstellers bovendien hun eigen veiligheid en die van hun collega’s waarborgen.

Meer weten over het opleidingsaanbod voor carrossiers of hoe je bedrijf kan meesurfen op de elektrificatiegolf?

Contacteer ons!