Opleiding komt steeds dichter bij de bedrijven uit het segment “onderdelen motorvoertuigen”

Dankzij een uitgebreid opleidingsaanbod, gebaseerd op een partnerschap met erkende opleidingsoperatoren.

Als opleidingsexpert draagt EDUCAM de ondersteuning van bedrijven en werknemers in onze sectoren hoog in het vaandel. De bedrijven in het segment “onderdelen motorvoertuigen” maken hier deel van uit. "Onze klanten evolueren in extreem brede domeinen, van sanitaire installaties tot gokkasten of de import van landbouwwerktuigen of metaal- en ijzerwaren", zegt Marc Verbelen, Sales Manager Company Accounts bij EDUCAM.

Gezien de grote diversiteit aan opleidingsbehoeften heeft EDUCAM een netwerk opgebouwd van erkende opleidingsoperatoren, zodat zelfs voldaan kan worden aan de meest specifieke verwachtingen van bedrijven in het segment “onderdelen motorvoertuigen”, dat deel uitmaakt van de metaalhandel. Ons netwerk omvat reeds een twintigtal partners en breidt regelmatig uit. Daardoor kunnen we alle vragen van klanten beantwoorden, of deze nu over opleidingen gaan in verband met veiligheid, transport van gevaarlijke producten of zelfs welzijn op het werk, en dit in heel België. 

De organisatie van opleidingen zo goed mogelijk vereenvoudigen en pertinente ondersteuning bieden aan het bedrijf zijn zaken die centraal staan voor ons. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de organisatie van een specifieke opleiding of om het implementeren van een gloednieuw opleidingsbeleid, in samenwerking met de verantwoordelijke voor human resources. "Wanneer ons opleidingsaanbod niet meteen volstaat voor de behoeften van een bedrijf, gaan we op zoek naar een gepaste opleiding bij onze erkende opleidingspartners" geeft Marc Verbelen aan, die onderlijnt dat EDUCAM garant staat voor de kwaliteit van de opleidingen die deze erkende opleidingsoperatoren aanbieden. Een bijkomende troef van deze brede samenwerking is dat de erkende operatoren bedrijven ook begeleiden om financiële steunmaatregelen aan te vragen voor de opleiding van arbeiders.

Vandaag werken we aan een nieuwe online tool waarin we de aanvragen van bedrijven uit de metaalhandel en het opleidingsaanbod van erkende opleidingsoperatoren kunnen samenbrengen. Er wordt alles aan gedaan opdat bedrijven snel de gezochte opleiding(en) kunnen terugvinden, op basis van het thema en rekening houdend met de plaats waar de opleiding georganiseerd wordt. En uiteraard blijven wij steeds klaarstaan voor bedrijven door ondersteuning op maat aan te bieden.