Rendement verbeteren met tweedehands

Met deze opleiding zal je occassies in je aanbod kunnen integreren of je bestaande tweedehandsactiviteit rendabeler maken. Op het einde van de opleiding beschik je over een business plan dat je kan integreren in je autobedrijf, consessie, multimerkgarage of zelfs je volledige netwerk als invoerder.

 

Stockmanagement

We bekijken wat de aspecten zijn van een goed stockmanagement . Hoe correct je assortiment managen? Hoe bepaal je een gunstige statijd? Of hoe bepaal en beheer je je vooraad a.d.h.v. de juiste KPI's?

Profit Center

Welke stakeholders zijn betrokken bij de verkoop van tweedehandswagens? Wie is verantwoordelijk voor wat en met welke kerngetallen meet je succes? Samen met jou overlopen we de belangrijkste assen om tot een succelsvol Profit Center te komen.

Omzet en winstmarges

Wie zijn er betrokken bij de verkoop van tweedehands wagens en wie is verantwoordelijk voor wat? In het onderdeel van de opleiding bekijken we in detail met welke kerngetallen je succes kan meten.
"Let op: het is geen verkoopstraining! We focussen op het zakelijke, op de cijfers: prijszetting, kostenberekening, omzet en winstmarges. Meten is weten. We leren ondernemers en salesmanagers ook hoe ze gefundeerde beslissingen kunnen nemen voor de (verdere) uitbouw van hun business op basis van KPI’s, cijfers en data. Kortom, het hele businessverhaal inclusief strategie, logistieke organisatie, marketing, ... Wij willen ondernemers helpen om van de tweedehandsafdeling een echt profitcenter te maken."
Yannis Deswert, Manager Business Training