Opleiding toegankelijk voor iedereen

Opleiding toegankelijk voor iedereen

Waarover gaat het precies ?

Naast het collectief recht op opleiding voorzien de recentste CAO's een extra maatregel om de toegang tot opleiding voor elke medewerker te verbeteren. Een competente en goed gevormde medewerker streeft naar de tevredenheid van zijn klanten en versterkt het succes van zijn bedrijf. Bij EDUCAM zijn we ervan overtuigd dat iedereen het verschil kan maken op zijn eigen niveau. 

Het individuele opleidingsrecht, een grote meerwaarde!

Voor het bedrijf :

  • Uw bedrijf volgt de recentste trends, methoden en technieken.
  • Uw medewerkers leren om zorgen autonoom, efficiënt en sneller te behartigen. 
  • De opleiding bevordert networking tussen werknemers van verschillende bedrijven en het gevoel om tot de sector te behoren.
  • Uw medewerkers zijn gevormd en gemotiveerd; ze leveren kwaliteitsvol werk en dit heeft een positieve impact op uw klanten.
  • In sommige sectoren geeft dit recht op extra opleidingspremies.

 

"Bij ons kan de werknemer na zijn evaluatie ook zelf een opleiding aanvragen, op voorwaarde dat deze bij zijn functie aansluit. Dit is een positieve evolutie om de aandacht op de individuele opleiding te vestigen want de behoeften kunnen verschillen van persoon tot persoon." 

Sandra Vandenbergh, HR Responsible, Ecowater Systems Europe S.A.

Voor de werknemer: 

  • Een correct gevormde medewerker ervaart minder stress want hij weet hoe hij moet reageren bij problemen. De sfeer op de werkvloer is aangenamer voor iedereen.
  • Op een opleidingsdag kan de medewerker groeien en nieuwe competenties verwerven terwijl hij de dagelijkse routine doorbreekt.
  • Een medewerker in opleiding krijgt veel nieuwe informatie. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst want al die informatie hoeft hij later niet meer tijdens zijn arbeidsduren op te zoeken.

 

Voor wie is die maatregel bedoeld?

Ze wordt in elke sector anders ingevuld: in sommige gevallen geeft ze recht op extra premies: