Kennis- en adviescentrum

Hoe maak je concreet werk van werkbaar werk? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers niet uitvallen door ziekte? Hun afwezigheid heeft immers fysiek en mentaal een grote impact op de dagelijkse planning, de resultaten en de andere collega’s op de werkvloer. Om over de financiële gevolgen nog maar te zwijgen. 

Sla met kennis van zaken de juiste richting in 

Voor elke manager, hr-verantwoordelijke en preventieadviseur is dit een uitdaging van formaat. Dat beseffen we bij EDUCAM maar al te goed. Door leerkansen te creëren, de werkstress te verlagen en de dagelijkse werking van het team te stroomlijnen, zet je alvast een stap in de goede richting.

Hoe kan EDUCAM u merkbaar sterk in werkbaar werk kan maken?

Bij EDUCAM beseffen we maar al te goed hoe belangrijk het is om goede en gemotiveerde medewerkers in de organisatie te houden. Medewerkers die uitvallen door ziekte (zowel fysiek als mentaal) of ontslag nemen hebben een grote impact op de dagelijkse planning, de resultaten en de andere collega’s op de werkvloer. En dan spreken we nog niet van de financiële impact.

De schaarste op de arbeidsmarkt in onze sectoren laat niet toe dat we het zover mogen laten komen. Human capital De term “human capital” binnen de onderneming is meer dan ooit van toepassing.

EDUCAM zet daarom maximaal in om organisaties en hun human capital te ondersteunen bij het creëren van leerkansen, het verminderen van werkstress en de dagelijkse werking van een team. Op deze webpagina's vind je alle nuttige informatie die jou kan helpen zodat jouw organisatie merkbaar sterk in werkbaar werk wordt.

Communicatie is een echte paradox, en is tegelijkertijd de meest natuurlijke en de meest complexe zaak die er is. Als je weet dat 80% van de conflicten ontstaan uit misverstanden, dan weet je dat er heel wat verkeerd kan gaan tijdens een "gewone" conversatie.

In elke relatie tussen collega's, tussen leidinggevende en medewerker of tussen adviseur en klant is goede communicatie cruciaal. Maar goed communiceren is niet enkel wat zinnen formuleren. Het is tevens nadenken over je non-verbaal gedrag en je stemgebruik. Hoe we iets zeggen is meestal belangrijker dan wat we zeggen.

Je staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar als je een gesprek voert, doe je dat in stappen. Je begint niet zomaar te praten. Je hebt meestal een doel voor ogen en kiest dan voor de beste manier om jezelf verstaanbaar te maken. De vraag is of je gesprekspartner dat ook zo begrepen heeft… Vaak zit er toch wat ruis op de communicatie.

"Goed communiceren is meer dan wat zinnen formuleren. Communiceren kan je wel leren, maar moet je net zoals bij sport blijven oefenen.”

Yannis De Swert, Manager Business Training, Coaching & Consultancy EDUCAM.

EDUCAM maakt je met kennis van zaken wegwijs

Het is niet altijd eenvoudig om een budget voor opleidingen consequent te verantwoorden of een compleet preventieprogramma samen te stellen. EDUCAM biedt je op dat vlak graag betrouwbare houvast. Wij delen info, kerncijfers, nieuws en trends met jou die relevant en inspirerend kunnen werken op jouw werkvloer. Daarnaast organiseren we themadagen, stellen we handleidingen en programma’s op en bieden we concreet advies op basis van échte werksituaties. Kortom, we stellen al onze actuele knowhow over werkbaar werk graag ter beschikking zodat jouw organisatie én mensen er beter van worden.

Duik meteen in onze info