Stress: uw teamleiders opleiden is de oplossing

Van in grote industrieën tot in kleine KMO's, er gaat geen dag voorbij zonder dat "werkbaar werk" ter sprake komt. Dit is logisch in de context van de talentenoorlog en de groeiende stress op het werk. Voorkomen is beter dan genezen. We ontdekken nu hoe.

Zorg eerst voor preventie. Dat is wellicht een van de belangrijkste boodschappen die we zullen onthouden van het evenement dat EDUCAM organiseerde op 24 en 25 mei. Herkennen en voorkomen is de juiste aanpak om ervoor te zorgen dat een medewerker niet langdurig afwezig blijft. "We hebben tijdens dit evenement niet enkel mooie theorieën verkondigd; we hebben onze klanten, onze partners en onze lesgevers geïnspireerd in het kader van een duurzaam, menselijk en efficiënt HR-beleid", zegt Yannis De Swert, Soft Skills Consultant bij EDUCAM.

Overtuigende cijfers

  • 12,6: dit is het gemiddeld aantal dagen afwezigheid door ziekte voor werknemers in België in 2018
  • Een werknemer die zwaar werk doet is 3 keer zo geneigd om ander werk te zoeken
  • 14% van de werknemers voelt minder stress wanneer zijn teamleider empathisch en authentiek is

"Het cijfermateriaal toont aan dat onze preventieve aanpak van stress op het werk loont: men moet ervoor zorgen dat de medewerkers de juiste competenties hebben, dat de arbeidsomstandigheden optimaal zijn en dat de top-down- en bottom-upcommunicatie goed verloopt".

Yannis De Swert, Soft Skills Consultant bij EDUCAM

De directe verantwoordelijke is de sleutelpersoon

De meeste bedrijven die structureel investeren in hun talenten hebben één ding gemeen: gelukkige en loyale medewerkers. Volgens Yannis De Swert is de directe hiërarchische verantwoordelijke de sleutelfiguur voor de preventie: "zijn positieve invloed op de teamleden is niet te onderschatten. Hij is tegelijk coördinator, motivator en informatieverstrekker. Deze verantwoordelijkheid is erg complex."

Interesse? We helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.