Wie is EDUCAM ?

Wij zijn het kennis- en opleidingscentrum bij uitstek in de autosector en aanverwante sectoren: garages, carrosserie, metaalhandel en terugwinning van metalen. Wij initiëren en stimuleren (talent)ontwikkeling en opleiding bij medewerkers en organisaties. Dat doen we voor én met het bedrijfsleven. Want Educam is er voor iedereen: voor werkgevers, (toekomstige) werknemers en partners.

Dit drijft ons

In deze veeleisende sector helpt Educam vakmensen om vooruit te kijken. Om hun sterktes te benutten en toekomstgericht te groeien met oog voor constante evoluties. Wij geloven dat je pas écht gelukkig en performant aan de slag kan als je vanuit je eigen passie en talent kan werken. Zo zie je kansen in verandering en sta je op elk moment sterk(er) in je schoenen. Daarop is onze integrale begeleiding, met focus op samenwerking, dan ook volledig gericht. Want together we know how. 

Together we know how

Eric Cortois legt kort uit wie EDUCAM is

Zo realiseren wij onze missie

 

Wij wijzen de weg

Voor ons is het een erezaak om zoveel mogelijk kennis en kunde te vergaren. In alle domeinen die relevant zijn voor werkgevers, (toekomstige) werknemers en partners in onze sectoren. Die knowhow vertalen we naar een toegankelijk en relevant aanbod van opleidingen, diensten, certificeringen en sectorale ondersteuning. Zo dragen we met passie en deskundigheid bij aan de ontwikkeling van alle beroepen in onze sectoren. Toekomstgericht, vol vertrouwen én met oog voor resultaten.

Wij houden de vinger aan de pols

De laatste nieuwe ontwikkelingen op technologisch, institutioneel en sociaaleconomisch vlak? Die monitoren we nauwgezet. Om permanent bij te blijven natuurlijk, maar ook om te anticiperen op nieuwe noden in onze sectoren. Zo kunnen we werkgevers en werknemers met kennis van zaken inspireren. Om open te staan voor vernieuwing en verrassende invalshoeken. Om kansen te grijpen. Om bewust te investeren in future-proof kennis en vakbekwaamheid. Duurzaam en slim groeien: daar draait het immers om! 

Wij slaan bruggen

Continu gaan we behulpzaam, luisterbereid en flexibel op zoek naar links tussen het onderwijsveld en het beroepsleven. Zo blijft ons kennis- en opleidingsaanbod optimaal afgestemd op de reële en toekomstige noden van overheden, bedrijven en medewerkers. En dat komt ook de kwaliteit van de instroom van jonge talenten ten goede. Bovendien delen we onze expertise het liefst op een zinvolle en praktische manier. Als een betrokken en betrouwbare gids, met beide voeten op de grond. 

Wij dragen bij aan gunstige arbeidsomstandigheden

In alles wat we doen, staat wederzijds respect en samenwerking centraal. Wij zetten alles op alles om het welzijn en de harmonieuze ontplooiing van mensen te bevorderen. De initiatieven die wij promoten, zijn steevast gericht op de waardevolle ontwikkeling van competenties en talenten. Menselijk kapitaal moet je immers koesteren. En kennis is er vooral om te delen. Alleen zo ligt werkbaar werk in een aantrekkelijke omgeving duurzaam binnen handbereik.