Nieuws van de sector

 • Opleidingsplan 2019

  07 januari 2019

  Voor vele bedrijven is het opstellen van een opleidingsplan een jaarlijks ritueel. Vanaf dit jaar is er echter meer flexibiliteit voor de vorm waarin dit plan ingediend kan worden.

   

  Lees meer

 • Zelfverzekerd elektrische wagen verkopen

  12 november 2018

  In de praktijk blijken verkopers niet over de nodige knowhow over elektrische voertuigen te beschikken om de meest pertinente vragen van geïnteresseerde kopers te beantwoorden. Een nieuwe opleiding verhelpt dit euvel. 

  Lees meer

 • Sociale media, een efficiënt publiciteitskanaal?

  25 september 2018

  Aanwezigheid op de sociale media mag dan al een must lijken, optimaal gebruik maken van de voordelen van deze kanalen vergt een uitgekiende strategie. Met onze expert hadden we het over de meerwaarde van digitale reclame via sociale media.  Lees meer

 • Gratis opleidingen verwelkomen nieuwkomers

  30 juli 2018

  In de nieuwe CAO’s wordt extra aandacht besteed aan de kwalitatieve instroom van nieuwe medewerkers. Specifieke opleidingen die nu gratis aangeboden worden stemmen hun competenties beter op de behoeften van de werkgevers af.

  Lees meer

 • 10’ op Facebook om klanten aan te trekken

  15 juni 2018

  In amper tien minuten per dag kun je een Facebookpagina onderhouden voor je zaak. Een kleine en goedkope inspanning die klanten oplevert. In de opleiding Digital Auto Retail van EDUCAM leer je de kneepjes van het vak.


  Lees meer

 • Investeren in veiligheid voor HEV voortaan verplicht

  22 mei 2018

  HEV (wat verwijst naar Hybrid & Electric Vehicles) zijn niet risicoloos. Op vraag van de sociale partners; TRAXIO, Febelcar, ACV-CSC Metea, ABVV-Metaal en MWB – FGTB, schreef EDUCAM een nieuwe versie van de sectorale norm uit voor het veilig omgaan met en werken aan HEV voor werknemers uit het garagebedrijf, de carrosserie en de metaalhandel. Met een volledig aanbod aan opleidingen en certificaten op drie niveaus wordt de veiligheid gegarandeerd.

  Lees meer