Al 3.000 cursisten behaalden het officiële airco-certificaat via sectorpakket EDUCAM

Al 3.000 cursisten behaalden het officiële airco-certificaat via sectorpakket EDUCAM

Eind 2009 kondigde EDUCAM aan dat de wetgeving in 2010 zou veranderen voor technici die op het Belgische grondgebied werken aan een koelmiddelkring van een klimaatbeheersing in een motorvoertuig (personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen).

Om het officiële certificaat te behalen moet de technicus een opleiding volgen en slagen voor een theorie- en een praktijkproef (over het terugwinnen van gefluoreerde broeikasgassen uit klimaatregelingssystemen in bepaalde motorvoertuigen), die georganiseerd worden door een opleidingscentrum dat daarvoor door de bevoegde overheid is erkend.

De Vlaamse overheid heeft deze nieuwe regeling al in regionale wetgeving omgezet en heeft voor de erkenning een beroep gedaan op het advies van EDUCAM. De nieuwe teksten van het Waalse en het Brusselse gewest volgen later.

EDUCAM ondersteunt de sector en de overheid door een opleidingspakket beschikbaar te stellen dat elk geïnteresseerd en erkend opleidingscentrum kan inzetten. Dit opleidingspakket bestaat uit een handboek dat de technische aspecten en de wettelijke bepalingen toelicht die tijdens de eindproef worden geëvalueerd.

In april 2010 werd gestart met de trainingen om het officiële airco-certificaat te behalen, dat sinds 4 juli 2010 verplicht is volgens een Europese Verordening. Begin december waren al  bijna 3.000 cursisten uit ongeveer 2.000 bedrijven gecertificeerd via het sectorpakket van EDUCAM. Dit vertegenwoordigt in totaal zo’n 25.000 lesuren.

Indrukwekkende cijfers die aantonen dat EDUCAM de uitgelezen opleidings- en adviespartner is om gecertificeerde technici te trainen.

Als u over deze airco-opleiding meer informatie wenst, kunt u terecht bij uw account manager of in ons online opleidingsbestand.