Dominique Monami, Marc Herremans en Geert Van Conkelberge zijn gastsprekers op EDUCAM Talent-Event 2010

Dominique Monami, Marc Herremans en Geert Van Conkelberge zijn gastsprekers op EDUCAM Talent-Event 2010

Op het Talent-Event van 8 juni 2010 houden Dominique Monami (Mentally Fit), Marc Herremans (To Walk Again) en Geert van Conkelberge (Getronics) samen met grote en kleine bedrijven uit de metaalhandel een inspirerende sessie over competentiebeleid en talentontwikkeling.

Zij pikken in op videogetuigenissen uit de sector van de metaalhandel zoals Reynaers Aluminium, Helbig en De Bruycker.

Dominique Monami, de eerste Belgische tennisspeelster die de wereldtop 10 bereikte, weet hoe hard er gevochten moet worden voor een topresultaat. Sinds 2004 gebruikt ze die ervaring en kennis bij het Mentally Fit Instituut, dat een strategische partner wil vormen voor de ontwikkeling van het menselijk potentieel.
Het Mentally Fit Instituut begeleidt en coacht individuen en teams uit organisaties, bedrijven en sportmilieus naar een evenwicht tussen doeltreffendheid, gezondheid en welzijn.

Marc Herremans, meervoudig Belgisch kampioen triatlon is een echte Ironman met een ijzersterke wil die telkens knokt tot de finish. In 2002 kreeg zijn leven een dramatische wending waardoor hij noodgedwongen rolstoelatleet werd maar dit weerhield hem niet om vastberaden door te gaan op alle fronten. Zijn ontmoeting met de Superman-acteur, Christopher Reeve, sterkte hem in zijn gedrevenheid en passie. Zijn levensverhaal werd meermaals verfilmd en inspireert topmensen zowel binnen als buiten de sportwereld.
In 2003 richtte hij To Walk Again op, meteen ook een verwoording van zijn levensdroom. De stichting ondersteunt het onderzoek naar het herstel van ruggenmergletsel en sensibiliseert en informeert over sportbeoefening bij personen met een fysieke beperking.

Geert Van Conkelberge, Talent Manager Getronics, ging als headhunter jaren lang actief op zoek naar vers bloed. Sinds 2006 jaagt hij niet alleen op talent maar doet hij er ook alles aan om het verder te ontplooien. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de aanwerving van nieuw talent en focust hij ook op training en ontwikkeling, promotie van het bedrijfsimago als werkgever en retentiebeleid.
Getronics is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van diensten en oplossingen op het domein van informatie- en communicatietechnologie.

Na deze inspirerende plenaire sessie kunnen de genodigden hun stem laten horen tijdens een van de vier dynamische workshops rond communicatie, tools, kapitaal en positionering. Het worden geen klassieke workshops waarbij de deelnemers stil blijven zitten maar het concept vraagt om een actieve interactie in goede banen geleid door HR-coaches en professionele acteurs.

Daarna worden de verschillende workshops samengevat in een gezamenlijke sessie en tijdens de afsluitende walking lunch is er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen met collega’s en sprekers.

Voor meer details en inschrijvingen, surf naar www.educamtalent.be

Perstekst

In samenwerking met:

 ESF logoEG logoVlaamse Gemeenschap logo