EDUCAM doet mee aan de Clean Week 2020

EDUCAM doet mee aan de Clean Week 2020

Clean Week 2020 wenst middels een evenementiële approach networking te stimuleren in het thema mobiliteit en motorsporten met als werkvormen: symposia, seminars, workshops, beurs, demonstraties, testritten, competitie, animatie, presentaties…
Het is een vijfdaagse die opgevat is als een mix van diverse elementen: educatie, industrie, openbare besturen, ontspanning, sport, spel. Vanuit de overtuiging dat dit thema uit de klassieke beperkte (academische of deels virtuele) omgeving moet breken, wordt geopteerd voor een zogenaamde ‘levende etalage’, waarbij beweging gekoppeld wordt aan kennis. Kennis van academische aard, maar net zo goed kennis van bestaande of toekomstige producten uit het mobiliteitsveld. Niet enkel auto’s zullen aan bod komen: ook tweewielers en openbaar vervoer maken integraal deel uit van het concept.

Op woensdag 5 mei, de professionele dag, laten we Wilfried De Wachter, Technisch Consulent bij EDUCAM, aan het woord over de veranderende mobiliteit en haar gevolgen op de economie en industrie in de komende 20 jaar.

Op vrijdag 7 mei is de dag waarop het kennisveld wordt verwacht: van lagere en middelbare scholen tot hogescholen en universiteiten. Zo zullen ondermeer leerlingen aanwezig zijn uit de richtingen autotechniek en -mechanica en elektromechanica alsook hoger opgeleide studenten uit verschillende vakgebieden. Zij kunnen kennis maken met wat er in de toekomst op de markt zal zijn op het vlak van groene mobiliteit en technologie, maar contribueren mogelijk zélf door hun studiekeuze aan die ontwikkeling. Ook hier zullen seminars en workshops zijn op maat van de studenten, leerkrachten en lectoren c.q. docenten. Dit zal in samenwerking gebeuren met o.a. RTC (Regionaal Technische Centra) in Vlaanderen en EDUCAM.

EDUCAM en toekomstopwielen.be zullen de jongeren in hun pitbox ontvangen voor een workshop over de hybride- en elektrische voertuigen: autotechniek in een stroomversnelling en hoogspanning onder de motorkap!

Niet te missen: de Mitsubishi i-MiEV, 100% elektrische wagen.