EDUCAM Training Center Lokeren officieel van start

EDUCAM Training Center Lokeren officieel van start

Het gloednieuwe EDUCAM Training Center in Lokeren werd op donderdag 28 april officieel geopend. Bijna 300 aanwezigen konden er kennis maken met de nieuwste technieken en de uitgebreide knowhow van EDUCAM.

Tijdens een plenaire sessie in de polyvalente aula werd de aandacht gevestigd op de grensverleggende rol van EDUCAM als centraal kennis- en opleidingsplatform. Het motto Together we know how maakt duidelijk dat kennis delen en uitwisselen ervoor zorgt dat vakmanschap bewaard wordt op de werkvloer. Een continue bijscholing laat de competenties én de talenten verder ontwikkelen van zowel werknemers als werkgevers.

In de ateliers van de toekomst kregen de aanwezigen tekst en uitleg over de verschillende mogelijkheden van het Training Center. Rond een centraal atrium zijn ruime technische ateliers ondergebracht met elk een eigen leslokaal. De ruimtes zijn thematisch ingedeeld voor mechanica (auto, vrachtwagen, moto), koetswerk en specifieke technieken zoals hydraulica en bandentechnieken. Tijdens de opening werden demo’s gegeven aan elektrische fietsen, motorfietsen, elektrische en hybridevoertuigen maar ook vrachtwagens, tractoren en rollend materieel. Daarnaast is er ook een hypermodern informaticalokaal waar niet-technische opleidingen aan bod komen.

Als afsluiter van de dag kon men genieten van een walking dinner waarbij heel wat enthousiaste en positieve reacties te horen waren. EDUCAM is klaar voor de toekomst met doeltreffende en maatgerichte opleidingen en voortaan kan dit ook in Lokeren. Bovendien kan de locatie ook gebruikt worden voor seminaries en evenementen door alle betrokken partijen uit de autosector en de aanverwante sectoren.

Het volledige persbericht kan u hier downloaden en in de fotogalerij kan u terugblikken op deze inspirerende dag. Meer info over de veelzijdige mogelijkheden van het Training Center krijgt u telefonisch via 09 326 90 70 of via mail info@educam.be