EDUCAM werkt mee aan meer veiligheid bij heftrucks door opleiding SIGMACert-Keurmeester

EDUCAM werkt mee aan meer veiligheid bij heftrucks door opleiding SIGMACert-Keurmeester

Wat is het SIGMACert Keuringssysteem en wat is de rol van EDUCAM?

De heftruck is een van de meest gebruikte transportmiddelen in de bedrijfswereld. Recente cijfers bevestigen dat in België heftrucks betrokken zijn bij bijna 10% van de ongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid. De ongevallen zijn meestal een gevolg van defecte of slecht onderhouden heftrucks. Daarnaast blijven de risico’s door het onvoorzichtig of onoordeelkundig gebruik van heftrucks.

Via een veiligheidskeurmerk gekoppeld aan een onderhoudsbeurt willen de leveranciers van heftrucks de veiligheid verhogen. SIGMA, de federatie van de lifttrucks en de burgerlijke bouwkunde, wil de mecaniciens van de serviceteams van de fabrikanten en/of importeurs opleiden tot SIGMACert-Keurmeester zodat de machines één keer per jaar gekeurd worden. Deze keuring zorgt dan niet alleen voor een verhoogde veiligheid maar ook voor beter functionerende machines.

Omwille van zijn expertise werd EDUCAM door SIGMA gevraagd om de opleiding tot SIGMACert-Keurmeester uit te werken en te organiseren voor haar SIGMA-leden. Deze opleiding van één dag kan gevolgd worden in open of gesloten sessie.

De eerstvolgende open sessies vinden plaats in de EDUCAM-locatie te Kontich op 6, 7, 8 of 9 september 2010. Inschrijven kan via mail naar Sonja Lagalante, account assistant: slagalante@educam.be

Wenst u meer informatie over de opleiding tot SIGMACert-Keurmeester of een gesloten sessie ? Contacteer Matthieu Vekemans, account manager, via mail mvekemans@educam.be of via gsm 0470 18 05 25.