EDUCAM Training Center Lokeren ontvangt 44ste editie Gouden Autosleutelhanger

EDUCAM Training Center Lokeren ontvangt 44ste editie Gouden Autosleutelhanger

Op donderdag 18 april vond in het EDUCAM Training Center Lokeren de uitreiking van de ‘Gouden Autosleutelhanger’ plaats.
De wedstrijd werd georganiseerd door FEDERAUTO in samenwerking met EDUCAM en Land Rover en wenst de leerlingen autotechniek en automechanica te belonen.
 
Voor EDUCAM kadert de medeorganisatie van deze wedstrijd volledig in het plaatje naar het streven om vakbekwame jongeren te vormen met voeling voor de praktijk. Als kennis- en opleidingscentrum van en voor de autosector juicht EDUCAM dergelijke initiatieven toe omdat zij een brug slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Het is in dit kader dat EDUCAM, 10 jaar geleden reeds, de sectorale certificering in het leven geroepen heeft voor jongeren die een opleiding als onderhoudsmecanicien, polyvalent mecanicien of OAD-technicus (onderhouds- en autodiagnosetechnicus) volgen. Deze certificering stelt de proeven af op de permanent evoluerende eisen van het bedrijfsleven en biedt aantrekkelijke toekomstperspectieven voor de jongeren.

Koen Hendrickx van Syntra Hasselt won de 44ste editie van de Gouden Autosleutelhanger. Hendrickx studeerde af als laborant maar wou het liefst iets doen met zijn hobby en kwam zo terecht in de garagesector. Hij kreeg zelf talrijke prijzen en zijn school won een Land Rover voor educatieve doeleinden.

Deze wedstrijd wordt op zaterdag 27 april georganiseerd in het EDUCAM Training Center Luik voor de Franstalige jongeren.