Met de elektrische fiets altijd de wind in de rug

Met de elektrische fiets altijd de wind in de rug

Oorspronkelijk waren elektrische fietsen bedoeld voor mensen met een beperkte mobiliteit. Vooral ouderen vonden de weg naar dit milieuvriendelijke alternatief voor korte afstanden. Tegenwoordig heeft ook het jonge volkje de voordelen van de e-bike ontdekt en wil iedereen ‘m wel eens uitproberen.

Op het eerste gezicht verschilt de elektrische fiets weinig van een “gewone fiets” buiten het gewicht en de meerprijs. De voordelen verkopen lukt vrij snel maar de batterij en de motor vereisen extra competenties van de fietsenmakers.

“Wie zijn zuiver mechanische opleiding als fietsenmaker niet aanvult met elektrische veiligheid, zet zijn toekomst op het spel”, Daniel Labours, algemeen secretaris van FEDERVELO.

Door de stroomsterktewaarden is extra aandacht nodig voor de veiligheid van zowel de fietsenmaker als het product zelf. Voor het onderhoud van hun elektrische fiets vertrouwen de meeste klanten immers op het vakmanschap van hun gespecialiseerde fietsenhandelaar. De opkomst van dit nieuwe vervoermiddel stimuleert niet alleen de verkoop maar zorgt ook voor extra naverkoopdiensten.

Sinds kort organiseert EDUCAM de gloednieuwe training “Elektrische fietsen”. Op één dag worden alle onderdelen toegelicht en via praktijkoefeningen geraakt de hersteller vertrouwd met spanning en stroom.

Wilt u meer weten over deze unieke training “Elektrische fietsen”? Neem dan contact op met uw account manager of stel uw vragen via info@educam.be.