Patrick Snijers rijdt voor Toekomstopwielen.be in de Legend Boucles de Spa

Patrick Snijers rijdt voor Toekomstopwielen.be in de Legend Boucles de Spa

FEBIAC, FEDERAUTO en EDUCAM slaan als vertegenwoordigers van de Belgische automobielsector de handen in elkaar om de verschillende beroepen te promoten bij studenten. Toekomstopwielen.be zal aan de start verschijnen van editie 2011 van de Legend Boucles de Spa. Rijder van dienst is 8-voudig winnaar en recordhouder op deze rally Patrick Snijers.

De Boucles de Spa zijn een niet te missen race-event op de Belgische autosportkalender. Ondertussen is het event aan zijn 53ste editie toe. Sinds 2006 worden vooral voertuigen met een “geschiedenis” aangetrokken, waardoor deze rally zich een nieuw elan kon aanmeten en alsmaar meer kijklustigen weet te trekken. In 2010 zakten haast 50.000 bezoekers af naar Spa en omgeving om er getuige te zijn van het vlieg- en kunstwerk van de rallyrijders.

Als promotor van een carrière in de automobielsector kon Toekomstopwielen.be niet onverschillig blijven bij de media- en publieksinteresse voor de Legend Boucles de Spa. Grootouders, ouders en kinderen, toeschouwers uit zowel het noorden als het zuiden van het land: de Legend Boucles de Spa trekken een gevarieerd publiek waarvan de gemeenschappelijke noemer de belangstelling voor de automobiel en mechanische sporten is.

Een loopbaan in de automobielsector met Toekomstopwielen.be

Het project Toekomstopwielen.be werd in het leven geroepen toen men een eenvoudige maar paradoxale vaststelling deed in het Belgische autoland. Enerzijds ondervinden de werkgevers in de autosector aanzienlijke moeilijkheden om gekwalificeerd personeel te vinden en te houden. Anderzijds behalen er elk jaar heel wat jongeren een diploma in een autotechnische richting. Te weinig van deze jongeren komen echter in de autosector terecht na hun studies. Bovendien gooien heel wat onder hen de handdoek in de ring na een eerste teleurstellende beroepservaring in de sector.

Daarom zijn de sectorverenigingen vastberaden om concrete oplossingen aan te reiken, dit onder de vlag Toekomstopwielen.be. Dit project richt zich tot jongeren en begeleidt hen tijdens hun studies, steunt de leerlingen in technische afdelingen in hun keuze en vergemakkelijkt de overstap van de schoolbanken naar de arbeidsmarkt. Tegelijk wil Toekomstopwielen.be  de werkgevers stimuleren om jongeren zo goed mogelijk op te vangen op de werkvloer.

Eén doel voor ogen: de overwinning!

Om zijn boodschap zo breed mogelijk uit te dragen heeft Toekomstopwielen.be de rallyrijder aangesproken die de meeste overwinningen in de heuvels rond Spa op zijn naam heeft staan: Patrick Snijers. Hij wist de titel maar liefst acht keer te verzilveren. Dit jaar is het bovendien 30 jaar geleden dat hij zijn eerste succes in Spa boekte. Zij motivatie is er niet minder om.

“Ik heb maar één doel voor ogen: de overwinning”, bevestigt Patrick Snijers. “Zoals elk jaar probeerde ik een performante wagen te vinden om een topresultaat neer te zetten in Spa. Maar dit jaar leek het erop dat ik daar niet in zou slagen. In België, in Groot-Brittannië, overal leken de goede wagens al besproken te zijn. U kunt zich inbeelden hoe gelukkig ik was toen Toekomstopwielen.be bereid was me de sleutels van een Porsche 911 SC RS Gr.B toe te vertrouwen die geprepareerd wordt door het Delahaye Classic-team van Lionel Hansen. Schitterend gewoon!”

Met een 3-litermotor van meer dan 300 pk wist deze Porsche vorig jaar een 9de plaats veilig te stellen en als eerste Porsche te eindigen met de Fin Harri Rovanpera achter het stuurwiel.

“In 2010 werd het reglement van de Boucles de Spa gewijzigd. De rijders krijgen de dag voor de rally de kans om het  parcours te verkennen”, gaat Patrick Snijers verder. “Ik moet toegeven dat deze wijziging niet bepaald gunstig is voor mij want vroeger had ik het voordeel het parcours beter te kennen dan de rijders met minder ervaring in de heuvels rond Spa. Dat strategisch pluspunt heb ik al van bij het begin in 1979 gehad. “

Om trouw te blijven aan de historische traditie van de Legend Boucles de Spa heeft Toekomstopwielen.be ervoor gekozen om de bolide van Patrick Snijers qua bestickering een “klassieke” toets mee te geven. De Porsche in kwestie zal op 18 en 19 februari voor de gelegenheid getooid gaan met de kleuren van de “Eminence”-wagen die door Walter Rohrl bestuurd werd tijdens de Rally van San Remo in 1981.

Twee leerlingen in het team…

De bijdrage van Toekomstopwielen.be aan de Legend Boucles de Spa blijft niet beperkt tot  een communicatieproject. Tijdens het autosalon zal Toekomstopwielen.be op zijn stand in Paleis 9 twee leerlingen rekruteren die effectief deel zullen uitmaken van het Delahaye Classic-team en de Porsche in Toekomstopwielen.be-kleuren technische bijstand verlenen.

“Voor deze jongeren zal dit een bijzonder verrijkende ervaring zijn,” belooft Patrick Snijers. “Op de momenten dat de wagen tijdens de rally technische bijstand nodig heeft, wordt de mecaniciens het vuur aan de schenen gelegd. Ze hebben niet veel tijd om na te denken en ze moeten ogenblikkelijk de juiste beslissing nemen. Het is de vuurdoop bij uitstek voor  hun toekomstige carrière.”

…maar ook een bijrijder!

Als Patrick Snijers aan het stuur zit van de Toekomstopwielen.be-wagen, dan is er logischerwijs ook een bijrijder die de kleuren van het team zal verdedigen tijdens de Legend Boucles de Spa 2011. Het is echter wachten tot 29 januari om te weten wie deze bijrijder is: op dat moment wordt zijn of haar identiteit vrijgegeven tijdens de officiële persconferentie van het event.

Persbericht

Perscontact:

Christophe Dubon
0497/70.91.47
cd@febiac.be