Roadies Brecht en Hanne werken een week als carrossier

Roadies Brecht en Hanne werken een week als carrossier

Hanne Reumers (18) en Brecht Herteleer (19) zijn twee zesdejaars die nog aarzelden over hun studie- of beroepskeuze. Zij werden gekozen uit een selectie van 330 kandidaten die over voldoende lef en nieuwsgierigheid beschikken om 40 verschillende jobs uit te testen in evenveel weken.

Roadies is een project onder leiding van Klasse en Maks! in samenwerking met VDAB en DBO (Dienst Beroepsopleiding) gesteund door ESF (European Social Fund). Op 1 augustus 2013 gingen de twee jongeren van start met een voltijds arbeidscontract bij de redactie van Klasse. Welke job ze elke week moeten uitvoeren, ontdekken ze pas op maandagochtend.

Hun werkervaringen inspireren leerlingen uit het secundair onderwijs en hun ouders om de vaak moeilijke studie- en beroepskeuze te maken. De verslagen van de twee roadies verschijnen in verschillende media, waaronder Iedereen Beroemd (Een), Metro en Joepie. Daarnaast worden ook verschillende sociale media (Twitter, Facebook, Instagram) actief ingezet.

In oktober gaan Hanne en Brecht aan de slag bij het bedrijf Carrosserie Jorssen nv BMW met vestigingen in Aartselaar en Schoten. Onder de deskundige leiding van Paul Terweduwe zullen ze ingewijd worden in de carrosserieafdeling. Deze verantwoordelijke van de carrosserieafdeling legt uit wat ze mogen verwachten en waarom Jorssen BMW dit project ondersteunt:

Wij gaan onze branche, die nog steeds een ambacht is, trachten op een positieve en interessante manier in de kijker te zetten tijdens de reis die Brecht via dit project maakt. Hij mag een herstelling van een gecrashte wagen verwachten, die hij samen met een coach mee mag beleven en uitvoeren van aan de aankomst van de ongevalwagen tot aan de aflevering. M.a.w. demontage – plaatwerk indien nodig – voorbewerking (schuren – plamuren – grondlaag) – spuiten – montage en afwerking van de wagen. Het volledige traject dus.

De reden van onze deelname bestaat erin, nu we deze kans krijgen, om het respect dat onze hardwerkende mensen verdienen te verhogen en zo de jeugd warm te maken voor een job die oude en nieuwe technologieën verenigt. Een job die zeer boeiend is en waarvoor allerlei capaciteiten ten volle ingezet kunnen worden: technische, praktische, passionele enz.

Een auto herstellen moet met een zekere fierheid gebeuren. En wie daartoe bijdraagt gaat na het werk voldaan naar huis.

Volg de ervaringen van Hanne en Brecht op www.roadies.be.

Roadies logo's partners

ESF 2018