“The best or nothing” (Gottlieb Daimler): ook voor trainingen koetswerk van Mercedes-Benz

“The best or nothing” (Gottlieb Daimler): ook voor trainingen koetswerk van Mercedes-Benz

Rudy Verhoeven, Technisch Consulent Koetswerk EDUCAM, werd een paar maanden geleden aangesproken om een specifieke cursus over toegepaste verbindingstechnieken te ontwikkelen. Na een aantal verkennende gesprekken met de commerciële collega’s werd een behoefteanalyse uitgewerkt.

Vervolgens verdiepte Rudy zich in de specifieke Mercedes-koetswerken en kreeg hij daarvoor zelfs toegang tot de informatiedatabase van het merk. Daardoor konden zowel de cursussen als de presentaties volledig afgestemd worden op de wensen van de klant en zijn medewerkers. Vooral de praktijkgerichte aanpak werd erg gesmaakt: de meest realistische opdrachten aan body’s werden opgenomen en doorgesproken met de lesgevers.

Bram Jacobs, Technical Training Manager Mercedes-Benz, is erg te spreken over het aanbod: "Dit is echt waar we naar op zoek waren. We krijgen ook positieve commentaar van de carrossiers zelf, ook over de instructeur."

De nadruk ligt vooral op hoe het niet moet: aandachtspunten, gevaren enz. De instructeur is een vakman en weet zijn training op een inspirerende manier te brengen. “Wij als Mercedes-Benz hebben ervoor gekozen om op onze eigen koetswerken te werken, dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee, maar zorgt er mee voor dat deze training een realistisch praktijkgericht geheel vormt.”

Alle verbindingstechnieken komen aan bod: clinchen, hardsolderen, pulserend halfautomaatlassen, inverter-puntlassen en zo meer. De combinatie van 30 % theorie en 70 % praktijk maakt dat de cursisten meteen klaar zijn voor het "echte werk".

Meer info over de cursus "Toegepaste verbindingstechnieken" vindt bij uw account manager.