Peterschap/mentorship

Wat is peterschap?

Om de integratie van een nieuwe medewerker in uw bedrijf aan te moedigen, kunt u een peter aanduiden die voor de begeleiding van zijn nieuwe collega zorgt. De nieuwe werknemer krijgt op die manier persoonlijke tips terwijl hij de nodige kennis verwerft en de werkwijze van uw bedrijf leert kennen.

Peterschap vergt aparte vaardigheden. Daarom heeft elke onderneming recht op één peterschapsopleiding en een terugkommoment georganiseerd door EDUCAM. Beide zijn gratis en geven geen aanleiding tot het vormingskrediet . 

Waarom peterschap?

  • om nieuwe medewerkers de specifieke en bedrijfsgebonden kennis en vaardigheden zo snel mogelijk aan te leren.
  • om ervoor te zorgen dat uw nieuwe medewerkers zo snel mogelijk productief zijn.
     

Gratis opleiding!

Elke onderneming heeft recht op één peterschapsopleiding georganiseerd door EDUCAM. Ook de werkgever die instaat voor het peterschap heeft recht op hetzelfde aanbod. Deze opleiding geeft geen aanleiding tot het vormingskrediet.

In het kader van de peterschapsopleiding heeft de peter eveneens recht op 1 terugkommoment. Voor dit terugkommoment wordt aan de werkgever een premie toegekend van 100 euro voor een terugkommoment van 8u en 50 euro voor een terugkommoment van 4u. Indien de werkgever instaat voor het peterschap, is er voor een terugkommoment geen recht op deze premie.