Opleiding volgen om te evolueren

Nieuwe technieken vergen nieuwe kennis. Dat spreekt voor zich. Maar specifieke opleidingen zijn soms ook nodig om bijvoorbeeld jouw veiligheid en die van je collega's te waarborgen, of om je team beter aan te sturen. Bovendien stelt opleiding je in staat om je competenties te ontwikkelen en misschien om door te groeien in de onderneming waarvoor je nu werkt. 

Comm WN's

Iedereen heeft recht op opleiding, ik ook 

In jouw sector, dus in het garagebedrijf, het koetswerk en de metaalhandel, heeft elke werknemer recht op beroepsopleiding. Jouw werkgever organiseert die voor jou. Ons opleidingsaanbod behandelt zowel technische thema's als competenties op het vlak van klantrelaties en bedrijfsbeheer. Je kunt deze opleidingen volgen in één van onze centra, verspreid over heel België. Sommige opleidingen kunnen ook op afstand gevolgd worden.

Mijn infofiches

Als werknemer van de sector ontvang je van ons alle inlichtingen die voor jou van belang kunnen zijn en kunnen bijdragen tot je ontwikkeling tijdens je volledige beroepsloopbaan. Wat voor ons belangrijk is, dat is dat je mee bent met de recentste technologische ontwikkelingen en evoluties op de markt. Wat ook je functie is in het bedrijf, EDUCAM biedt je een verdere een verdieping en ontwikkeling in het verlengde van jouw vaardigheden aan. 

Goed in je vel op het werk 

Je bent iemand op wie anderen kunnen rekenen. Collega’s kunnen altijd bij jou terecht voor advies, en je baas weet dat die extra opdracht bij jou in goede handen is. 

Maar vergeet ook jezelf niet! Niemand is superman of -vrouw. Het is belangrijk om ook voor jezelf te zorgen.

Daarom verzamelden we de beste tips die je helpen happy te blijven in je job. Want je wil er graag nog jaren met veel enthousiasme tegenaan.

F.A.Q.

Heb ik recht op opleiding?

Als je in een onderneming van de garagesector, de koetswerksector of de metaalhandel werkt, heb je er recht op! Bespreek dit gerust met je werkgever of de afgevaardigde in je bedrijf, of raadpleeg de info over het vormingsrecht op onze website. 

Waar kan ik de verschillende opleidingen zien? 

Raadpleeg hiervoor de geselecteerde opleidingen voor jouw sector.

Heb je een opleiding gevonden die jou in je huidige functie kan doen evolueren? Ga in gesprek met je werkgever of de afgevaardigde in je onderneming!

Ik heb belangstelling voor een opleiding. Wat doe ik? 

Je kunt je tot je werkgever of de afgevaardigde in je onderneming wenden. Ze zullen je vraag onderzoeken en verder afhandelen. 

Wat is het Opleidings-CV? Wat brengt het mij bij? 

Het Opleidings-CV is een platform dat alle beroepsopleidingen die je hebt gevolgd en de certificaten die je de afgelopen jaren hebt behaald, online samenbrengt in jouw persoonlijk dossier.

Neem je loopbaan in handen dankzij het Opleidings-CV

Waarom heb ik soms een certificaat nodig om mijn beroep uit te oefenen? 

Je certificaten, die worden uitgereikt na een proef of een test, bewijzen dat je specifieke competenties en knowhow beheerst die soms voor bepaalde activiteiten vereist worden. Sommige certificaten zijn maar beperkt in de tijd geldig. Verlengd ze dus tijdig. 

Ontdek de verschillende certificeringen

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de nieuwe trends in de sector? 

Naast onze opleidingsactiviteiten zorgen we er ook voor dat er permanent kennis doorstroomt over nieuwe technologieën en de recentste evoluties in jouw sector, namelijk via publicaties, studies en evenementen.

Blijf op de hoogte van de recentste actualiteit in de sector

Hoe maak ik een foto van mijn competenties?

Het is heel eenvoudig en gratis! Met slechts een paar vragen kun je je competentieprofiel opstellen. Aan het einde van de flow krijg je meteen een overzicht van je vaardigheden en competenties.

Ik vraag mijn login aan

Wil je je beter voelen op je werk?

Niemand is superman of -vrouw. Het is belangrijk om ook voor jezelf te zorgen. Daarom verzamelden we de beste tips die je helpen happy te blijven in je job. Want je wil er graag nog jaren met veel enthousiasme tegenaan!

Hoe kan ik me beter ontspannen na het werk?

Nee zeggen doe je zo