Gezocht: testscholen voor VR-opleiding rond veiligheid

In het kader van een Europa WSE-project rond opleidingen van de toekomst, heeft EDUCAM samen met de PXL Hogeschool een Virtual Reality-opleiding ontwikkeld rond veiligheid op de werkplaats. De bedoeling: leerlingen via VR-technologie op realistische wijze laten kennismaken met gevaarlijke situaties op de werkvloer zonder hen effectief aan dat gevaar bloot te stellen. De VR-opleiding wordt vanaf volgend schooljaar uitgerold, maar EDUCAM is nog op zoek naar scholen die deze VR-opleiding willen testen.

Deze opleiding kan in de school zelf gegeven worden en is perfect te integreren in de bestaande lessen”, aldus Ruben Janssens, Projectmedewerker & Consulent bij EDUCAM.

Van bij het begin van het project werden een aantal testscholen in het verhaal betrokken zodat hun input kon meegenomen worden in de ontwikkeling. Zo werd er een begeleidende handleiding uitgewerkt voor de leerkrachten.

Jouw school als beta-tester?

Vanaf begin volgend schooljaar zal de software gratis ter beschikking worden gesteld van de scholen. Deze toepassing kan gebruikt worden op de VR-brillen die eveneens gratis te verkrijgen zijn via de RTC’s.

Maar waarom nog langer wachten? EDUCAM is namelijk nog op zoek naar scholen die tussen januari en mei van dit jaar de VR-brillen en de bijhorende applicatie willen uittesten en in de les aan de slag willen gaan met deze VR-opleiding.

Wil je meer weten en ben jij klaar om deze opleiding van de toekomst nu al uit te proberen?

Contacteer ons!