Customer fulfillment audit

“Van de eerste keer goed, binnen de afgesproken termijn en het toegekende budget”. Daar staat customer fulfillment voor. Dat lijkt eenvoudig, maar is het niet altijd. In realiteit scoren weinig autobedrijven echt goed op deze KPI. 

Inzicht is de eerste stap naar verbetering. Hoe scoor jij op vlak van klantbeleving? Met een customer fulfillment audit van EDUCAM breng je dit duidelijk in kaart. Zo zit je meteen op de goede weg naar continue optimalisatie. 
 

Analyse & Evaluatie - Organisatie en processen - Customer fulfillment audit

Hoe verloopt de audit?

De auditor van EDUCAM bezoekt je werkplaats op afspraak en observeert zelfstandig zo’n 130-tal meetpunten. Die omvatten alle stappen van het volledige aftersalesproces:

 1. Afspraken aannemen
 2. Voorbereiden van de werkzaamheden
 3. Ontvangst
 4. Diagnose en service verkopen
 5. Opvolging van de opdracht
 6. Kwaliteitscontrole
 7. Afhaling van het voertuig
 8. Opvolging en klantentevredenheid

Tijdens het bezoek krijgt de auditor toegang tot alle diensten en medewerkers van het aftersalesteam. Na afloop ontvangt de zaakvoerder een rapport met de resultaten. Die worden ook toegelicht door de auditor tijdens een debriefing.
 

Wat levert de audit op? 

 • Tijdens de audit neemt EDUCAM alle stappen van het aftersalesproces objectief onder de loep. Zo komen alle werkpunten aan het licht die een optimale dienstverlening in de weg staan. 
 • Dankzij de audit beschik je over een uitvoerige en objectieve nulmeting van al je huidige processen in werking. Dat is de ideale basis om een actieplan op te stellen. 
 • Zo kan je met het juiste inzicht aan de slag om je interne processen te verbeteren en de competenties van je team te versterken. 
 • Resultaat? Een productievere en efficiëntere werkplaats, een rendabeler bedrijf én een hogere klanttevredenheid.

Over deze audit

Doelgroep: aftersales van garagebedrijven (auto, moto, truck en carrosserie) of bandencentrales
Thema: klantenrelaties 
Type: in company 
Duur: 2 dagen

Vraag een audit aan

Nog vragen over deze audit? Contacteer ons