Peterschap/mentorship

Wat is peterschap?

Om de integratie van een nieuwe medewerker in uw bedrijf aan te moedigen, kunt u een peter aanduiden die voor de begeleiding van zijn nieuwe collega zorgt. De nieuwe werknemer krijgt op die manier persoonlijke tips terwijl hij de nodige kennis verwerft en de werkwijze van uw bedrijf leert kennen.

Peterschap vergt aparte vaardigheden. Daarom heeft elke onderneming recht op één mentorschapopleiding en een terugkommoment georganiseerd door EDUCAM. Beide zijn gratis en geven geen aanleiding tot het vormingskrediet . 

Waarom peterschap?

  • om nieuwe medewerkers de specifieke en bedrijfsgebonden kennis en vaardigheden zo snel mogelijk aan te leren.
  • om ervoor te zorgen dat uw nieuwe medewerkers zo snel mogelijk productief zijn.
     

Gratis opleiding!

Elke onderneming heeft recht op één mentorschapopleiding georganiseerd door EDUCAM. Deze opleiding geeft de werkgever recht op een premie van 100 euro

In het kader van de peterschapsopleiding heeft de peter eveneens recht op 1 gratis terugkommoment van 4u of van 8u. Deze terugkommomenten geven ook recht op een premie voor de werkgever: 100 euro voor een volledige dag (8u) en 50 euro voor een halve dag (4u). Indien de werkgever instaat voor het peterschap, is er voor een terugkommoment geen recht op deze premie.