Diagnosetechnicus - Motoren

U werkt met een team van technische specialisten die erg gedreven en gepassioneerd zijn in hun vakgebied. Toch lijkt het alsof sommigen bepaalde technische storingen sneller vinden, of herstellingen vlotter kunnen uitvoeren dan anderen. Om uw mensen nog beter te ondersteunen en te helpen te evolueren in hun vakgebied wilt u opleiding aanbieden. Het is echter moeilijk te kiezen welke opleidingen het nuttigst zijn aangezien het moeilijk is te weten wat u niet weet. Een technisch assessment kan u helpen de juiste keuzes te maken bij het opstellen van persoonlijke opleidingsplannen voor uw medewerkers.

Waarmee kan Educam je helpen?

De organisatie en de deelnemer in staat stellen om, op basis van een meting, opleidingskeuzes te maken met betrekking tot volgende thema’s

 • Algemene werking moderne dieselmotoren
 • Onderhoud
 • Motormanagement
 • Brandstofopvoer- en injectiesystemen
 • Drukvulling
 • Uitlaatgasnabehandeling

Hoe verloopt de samenwerking?

EDUCAM werkt in 3 fasen

 1. Fase 1: Kennisname en aanpassing
  In de eerste fase zal een technisch consulent van EDUCAM een afspraak met u maken en indien mogelijk de rechtstreekse verantwoordelijke van de diagnosetechnici. De bedoeling is om op basis van de werkomgeving en opdrachten van de technici een afstemming te maken tussen het assessment en de dagelijkse praktijk van de medewerkers. Anderzijds wordt ook onderzocht in welke vorm de resultaten het meest bruikbaar zijn voor het bedrijf.
 2. Fase 2: Uitrol van de assesment
  Het assessment gebeurt via een online platform. Elke deelnemer krijgt een individuele gebruikersnaam en een wachtwoord. De testen kunnen zowel in uw gebouwen als in onze locatie plaatsvinden.
 3. Fase 3: Analyse en omzetting van de resultaten
  Op basis van de afgesproken vorm worden de resultaten geanalyseerd en omgezet in opleidingsvoorstellen voor de groep of individueel. Tijdens een ontmoeting worden de resultaten en de adviezen overlopen en toegelicht.

Waarom kiezen voor deze samenwerking?

De EDUCAM-consultants  kunnen bogen op een jarenlange ervaring in onze sector en zijn gesteund door het kennis- en expertisecentrum van EDUCAM, dat luistert, vooruitdenkt en oplossingen biedt die de organisatie rendabeler helpen te maken.

De EDUCAM-coaches delen met u hun kennis en expertise op het gebied van organisatieoptimalisatie en gaan met u op zoek naar oplossingen voor het rendabeler maken en professionaliseren van uw werkplaats.

Over deze service

Doelgroep: diagnosetechnici
Thema: motoren
Type: in company
Duur: op maat van je organisatie

Vraag begeleiding aan

Nog vragen? Contacteer ons