Opleiding "Schadecalculatie en afhandeling": een correct schadeverslag opmaken met Claims 360°

Vraag aan 10 verschillende mensen een schadeverslag te maken van eenzelfde schadegeval, en je krijgt evenveel uiteenlopende analyses. En dat is precies wat je wil vermijden: ruimte voor discussie. Met onze opleiding "Schadecalculatie en afhandeling" leer je als automotive professional hoe een volledig schadeverslag op te stellen en te onderbouwen met de juiste argumenten. En daar is iedereen mee geholpen: klant, verzekeraar en garage.

De businessopleiding "Schadecalculatie en afhandeling" is bedoeld voor herstellers en onthaalbedienden uit de autosector die regelmatig bestekken moeten opstellen. De deelnemers leren niet alleen hoe ze een bestek voor koetswerkherstellingen zo correct en volledig mogelijk kunnen opmaken, maar ook hoe dat te verdedigen tegenover de klant en/of de expert.

De opleiding vertrekt vanuit een concreet schadegeval: er is namelijk een beschadigde wagen aanwezig. De deelnemers analyseren de schade en maken een inschatting van herstelkosten en -termijn. Die verschillende analyses worden vergeleken. Hoe komen de deelnemers tot die uiteenlopende bestekken? Waar moeten ze op letten? Is er nog andere schade dan de zichtbare? Zijn de foto’s voldoende duidelijk? Hoe bereken je de kostprijs voor de herstellingen en waar moet je rekening mee houden? Heb je de werkuren voor de herstelling goed ingeschat?

Kortom, de deelnemers leren via handige tips & tricks hoe ze een bestek zo nauwkeurig en volledig mogelijk moeten opstellen met Claims 360. Met deze handige tool is het mogelijk om al je schadedossiers in elke fase van het traject in real-time op te volgen via tablet, smartphone of computer. Daarnaast leren ze ook een bestek te onderbouwen met de juiste argumenten en hoe ze het kunnen verdedigen tegenover de klant en/of de expert. Immers, een correcte expertise zorgt ervoor dat alle betrokken partijen tevreden zijn.

Alle info over deze opleiding en hoe je je kan inschrijven vind je hier. 

Opleiding "Schadecalculatie en afhandeling" herontdekken