Webinar Mobia: Post-Covid financial impact en fraud prevention

11 mei 2021 van 11u tot 12u15

Programma

11u-11u15 Eric Van den Broele, Director Research & Development

Eric Van den Broele, Director Research & Development geeft een introductie over de huidige crisis en de schokbestendigheid van bedrijven. De coronacrisis heeft ons allemaal plots naar de keel gegrepen. Een massa bedrijven hebben (al dan niet verplicht) de deuren gesloten. De drastische, maar noodzakelijke overheidsmaatregelen brengen de continuïteit van een massa ondernemingen en zelfstandigen in gevaar. Dat heel wat sectoren het zwaar te verduren krijgen, staat spijtig genoeg vast. Er wordt een beeld gegeven van de impact als gevolg van de crisis en het langdurig gevolg daarvan. Data zonder inzichten bestaat, maar realistische inzichten zonder data, dat is onmogelijk.

11u15-12u00 Jens Verboven, Key Account Manager Automotive & Leasing & Product Owner Fraud Detection

Jens Verboven, Key Account Manager Automotive & Leasing & Product Owner Fraud Detection, geeft inzichten rond fraude binnen de sector en andere kwetsbare sectoren. De corona crisis is zeker en vast een katalysator geweest voor fraudeleuze praktijken. We geven meer inzichten in welke mate klanten of leveranciers frauduleuze bedoelingen hebben. Dankzij grondig onderzoek naar de werkwijze en de kenmerken van frauduleuze bedrijven, is het mogelijk om ondernemingen met malafide bedoelingen vroegtijdig te detecteren. Bedrijven die zich inlaten met criminele fraude vertonen welbepaalde symptomen. Het gaat om elementen en gedragingen die vaak terugkeren. Jens toont u aan de hand van voorbeelden hoe deze inzichten u kunnen helpen in het vaak manuele proces van klantacceptatie. Fraudeurs en criminelen viseren vaak de sector van automotive en leasing. Omdat het gaat om waardevol rollend materieel, dat in een flits kan verdwijnen. Een instrument dat helpt om mogelijke fraudeurs in een vroeg stadium te ontmaskeren is dan ook de heilige graal.

12u-12u15 Vragenronde

U heeft de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Schrijf u hier in!

Het inschrijvingsformulier is niet beschikbaar in Internet Explorer. Als je problemen ondervindt om je in te schrijven, maak gebruik van een recentere browser zoals Google Chrome, Firefox, Safari, ...

Heeft u vragen?

Neem contact op met Mobia via info@mobia.be