Elektriciteit en elektronica

Instroom - Electriciteit en elektronica

Technische info: van EOBD tot internet

In deze opleiding leer je hoe je gestructureerd technische informatie van alle merken kunt zoeken.

Impact van Start/Stop en TPMS in de werkplaats

Gaat er een lichtje branden nadat je een band hebt gewisseld? Zelfs bij basishandelingen is elektronica alomtegenwoordig. Volg deze opleiding en leer ermee om te gaan.

Elektrische meettechnieken

Ontdek een gloednieuwe pedagogische benadering, gebaseerd op de praktijk, die focust op het verrichten van verschillende metingen met een multimeter en een oscilloscoop aan verschillende voertuigen. Meer info...

Toegepaste meet- en regeltechniek (TTT)

De opleiding is gericht op het praktisch meten aan de elektrische kring van een voertuig. Via oefeningen aan voertuigen krijgt u inzicht in de boordspanning, de laadstroom, elektrische weerstand, verborgen verbruikers, PWM-signalen en spanningsvallen. U leert hoe u een multimeter en stroomtang correct instelt/aansluit en hoe u specifieke meetapparatuur gebruikt om stroomverliezen en PWM-signalen in een voertuig te identificeren.

Elektrotechniek voor onderhoudsmecaniciens (TTT)

Elektriciteit is in moderne voertuigen alomtegenwoordig. Deze opleiding versterkt je competenties op een vlak dat voor garagebedrijven cruciaal is, nl. dat van de elektriciteit.

Elektrotechniek voor polyvalente mecaniciens (TTT)

De auto van morgen zal nog meer elektronische controlesystemen bevatten. Na deze opleiding opleiding zullen je competenties over deze nieuwe technologieën verbeterd zijn. 

Diagnostiek

Hoe stel je een correcte diagnose? Centraal in deze "blended learning"-opleiding staat een gestructureerde benadering van het storingzoeken.

Voor de toegang tot de e-learningmodule klik op www.autowebtraining.be en voor de inhoud van de praktijkopleiding op “diagnose”.

Om de vereiste voorkennis voor het pratijkdeel te verwerven, dient men eerst de e-learning te volgen.

Diagnose van de CAN-bus

Na deze opleiding ben je in staat om efficiënt een diagnose van een CAN-bus te stellen.

Voor de toegang tot de e-learningmodule klik op www.autowebtraining.be en voor de inhoud van de praktijkopleiding op "diagnose van de CAN-bus". 

Om de vereiste voorkennis voor het pratijkdeel te verwerven, dient men eerst de e-learning te volgen.