Mentoropleiding "mentorschap"

Mentoropleiding "mentorschap"

Als werkgever ben je (onlangs) erkend voor duaal leren. Door het aanbieden van een werkplek in jouw bedrijf help je leerlingen om hun opleiding in het secundair onderwijs te vervolmaken, bereid je hen voor op de arbeidsmarkt en leid je mee de werknemers van de toekomst op. Als werkgever ben je dus een onmisbare schakel!

Je hebt ook een mentor aangeduid die voor de opleiding en begeleiding van jouw leerling in je bedrijf zal verzorgen. Hij/zij speelt een erg belangrijke rol die heel wat vaardigheden vergt. Om zich optimaal voor te bereiden is het voor de mentoren uit onze sectoren dan ook een voorwaarde dat ze de tweedaagse opleiding "mentorschap" volgen. 

Deze opleiding is gratis en moet binnen het jaar na erkenning gevolgd worden. Deze opleiding is enkel toegankelijk voor werknemers van de auto- en aanverwante sectoren: PC 112 (Garagebedrijf), PsC 149.02 (Koetswerk), PsC 149.04 (Metaalhandel) en PsC 142.01 (Terugwinning van metalen).

Als werkgever heb je recht op volgende tegemoetkomingen
Premie kwalificerend werkplekleren

Biedt u een leerwerkplek aan op de werkvloer? Leidt u als werkgever zo’n lerende op in uw onderneming? Dan kan u in aanmerking komen voor de premie kwalificerend werkplekleren.

Wilt u graag meer weten over de premie kwalificerend werkplekleren?  

Meer info

100 € vormingskrediet per opleidingsdag

Mentorschap vergt aparte vaardigheden. Om je medewerker zijn/haar rol van mentor in het onthaaltraject op te nemen en je leerling te begeleiden heb je recht op een mentoropleiding georganiseerd door EDUCAM. Deze opleiding is gratis en geeft bovendien aanleiding tot een premie van 100 €/dag. 

Ik wil meer weten over deze premie
(zie de CAO Vorming en Opleiding van je sector) 
 

Terugbetaling van het VOV

Je medewerker mag onder bepaalde voorwaarden afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl zijn/haar loon wordt doorbetaald. Als werkgever kan je een terugbetaling voor het Vlaams opleidingsverlof aanvragen. 

Ik heb interesse in het VOV

Heb je een vraag?

Bel naar Willem-Jan Aarts op het nummer 02 778 63 30 of stuur een e-mail naar wjaarts@educam.be.

Opleidingskalender

Inschrijven