Sectoraal plan Corona - Safe & smart learning

Opleiding voor een duurzame relance

In juni 2020 voerden we een grote bevraging uit bij werkgevers en hun medewerkers om hun opleidingsbehoeften te peilen. Op basis van de resultaten van deze enquête ontwikkelde EDUCAM een ambitieus sectoraal relanceplan. De bedoeling hiervan is om bedrijven toe te staan verder te investeren in opleiding, een essentiële factor voor de relance in deze crisistijden. Om dit plan toe te passen werd een reservefonds aangelegd op initiatief van de sociale partners.

Ontdek waar u vanaf nu recht op hebt:

Ons opleidingsaanbod, gedeeltelijk gratis

85% onder u bevestigt dat de intentie is om de opleiding van uw medewerkers voort te zetten of zelfs te intensiveren om competitief te blijven. Dat is waarom het relanceplan een groot aantal klassikale vormingen, vormingen op afstand en certificeringen bevat, waarvan een deel gratis is.

Classroom trainingen

Onze opleidingen worden georganiseerd als open sessies en zijn toegankelijk voor alle werknemers in onze sectoren. Deze opleidingen kunnen gratis zijn, namelijk voor:

  • een arbeider die aangeworven wordt met een contract van onbepaalde duur en die nieuw is in de sector of die al minstens 6 jaar niet in de sector gewerkt heeft.
  • een arbeider die tijdelijk of economisch werkloos is ten gevolge van de huidige gezondheidscrisis.
  • een laaggeschoolde werknemer die zijn kennis op peil wil brengen of wil opfrissen. 

NAAR HET KLASSIKAAL OPLEIDINGSAANBOD 

Certificeringen

Wie slaagt voor een proef of een test, krijgt een certificaat dat aangeeft over welke specifieke competenties en knowhow hij/zij beschikt. Ontdek ons aanbod gratis certificeringen:

Sectorale certificering HEV "veiligheid" - Niveau 1
 
Sectorale certificering HEV "veiligheid" - Niveau 2

 

(*) dit certificaat is gratis in twee gevallen: voor de arbeider die aangenomen is met een contract van onbepaalde duur en die nieuw is in de sector of er sinds meer dan 6 jaar niet meer gewerkt heeft, en voor de werknemer in tijdelijke of economische werkloosheid als gevolg van de huidige gezondheidscrisis.

Online trainingen

We bieden u een waaier van gratis online trainingen aan over verschillende thema's. Sluit u aan bij een virtuele klas, volg een e-learning, een webinar of test uw kennis online!

NAAR DE ONLINE OPLEIDINGSCATALOGUS 

Opleidingen en financiële steunmaatregelen voor uw activiteit

De ene sector is de andere niet. Naast het opleidingsaanbod voorziet het plan ook verregaande financiële steunmaatregelen. Ontdek waar u vanaf nu recht op hebt.

Training is safe, learning is smart!

  • Al onze opleidingscentra zijn "CORONA SAFE".
  • Opleiding helpt u om competitief te blijven.
  • Hiermee kunt u de competenties in uw bedrijf blijven ontwikkelen en versterken.

Uw activiteiten veilig uitoefenen?

Uw welzijn staat voorop! EDUCAM zorgt ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen tijdens de opleiding worden gerespecteerd en gewaarborgd. Webinar, gratis posters en video’s helpen u op weg.

Ik wil er meer over weten

Bestaande hulpmiddelen in de CAO's

Uiteraard blijven de bestaande sectorale maatregelen die voorzien zijn in de CAO's bestaan. Deze zijn cumuleerbaar met de acties van het sectoraal plan Corona.

Ondersteuning voor permanente vorming

 

(*) Goed nieuws! Het ongebruikte bedrag van het vormingskrediet 2020 kan overgedragen worden en samengeteld worden met dat van 2021.

Wilt u advies? 

We helpen u met plezier verder. Bel ons op 02 778 63 30 of vul ons contactformulier in.