Vijf redenen om dit jaar werk te maken van opleiding

Geen tijd. Geen budget. Opleiding voor personeel wordt in veel bedrijven naar de laatste plaats op de prioriteitenlijst verschoven. Nochtans is training een quick win, en wel om deze redenen.
 

 1. Een betere bottom-line
  Een no-brainer: medewerkers die opleidingen volgen, gaan beter presteren. Met een opleiding "Omgaan met verandering op het werk" zullen uw medewerkers de veranderingen vlotter aanvaarden en met een positieve attitude tegemoet gaan. Of neem een opleiding klantgerichtheid: interessant voor iedereen die met klanten in contact komt. De kwaliteit van uw producten wordt hoger, uw service efficiënter, uw helpdesk klantvriendelijker. Dankzij medewerkers die niet zomaar goed zijn, maar de beste in hun vak.

 2. Opleiden = belonen 
  Waar zou u zelf het liefste werken? Ergens waar u dag in, dag uit hetzelfde doet? Of op een plek waar nieuwe ideeën circuleren, en waar u zich kan ontwikkelen? Een goed loon is belangrijk, maar wie opleidingen mag volgen, voelt zich pas echt gewaardeerd en betrokken. Investeer in training voor uw personeel, en ze komen met plezier naar het werk.
 3. Maak de vijver groter 
  We moeten u niet vertellen hoe schaars technische profielen tegenwoordig zijn, maar ook andere vacatures raken moeilijk gevuld. Hou de goeie krachten die u hebt dus in huis door in hun ontwikkeling te investeren. En krijgt u een vacature niet ingevuld, kijk dan eens naar wie u al in dienst hebt. Om het met minister van Werk Hilde Crevits te zeggen: "Opleiden is het nieuwe rekruteren".
 4. Het bredere plaatje
  Het loont om opleidingen open te stellen voor alle medewerkers, niet enkele diegenen die er het meeste baat bij hebben. Waarom zou een technicus geen opleiding klantvriendelijkheid kunnen volgen? Zo krijgen uw personeelsleden een beter inzicht in hoe uw bedrijf eigenlijk werkt, en gaan ze met u meedenken.
 5. Een stap voor
  Uw voorsprong op de concurrentie behoudt u alleen als u van opleiding een prioriteit maakt. En dat wapent uw zaak voor de toekomst. Laat elk departement bijhouden wat er beweegt in hun niche, en zoek ieder jaar opleidingen die op die noden inspelen. Een betrouwbare opleidingsverstrekker kan u daarbij helpen.

Samengevat: opleiding is een investering met een zekere return. Tenminste, als u het doordacht aanpakt. Een opleidingsplan is daarbij de eerste stap. Meer dan vijftien medewerkers? Dien dan voor 15 februari uw opleidingsplan 2022 in. Maar ook voor kleinere bedrijven is zo’n plan een must. We staan u graag bij en beantwoorden uw vragen.

Klaar voor een investering met een zekere return?

Ja, ik wil persoonlijk advies

HR-beleid